Acne behandeling

Acne behandeling

 

WAT IS ACNE ?

Acne is een aandoening waarbij de talgklieren in de huid ontsteken. Patiënten die last hebben van de huidaandoening bestempelen acne zelfs als een van de vervelendste huidproblemen. We spreken van acne wanneer de poriën zijn verstopt met talg, bacteriën en vetzuren. Deze talgophopingen veroorzaken ontstekingen in de omliggende huid, waardoor rode bultjes, puistjes en onderhuidse ontstekingen ontstaan. Het is goed om te weten dat iedereen talg en talgklieren heeft. De huid bevat ongeveer vijftien talgklieren per vierkante centimeter. Deze klieren produceren talg om de huid soepel te houden. Bij een overmatige talgproductie raken de openingen van de haarzakjes waar het talg in uitkomt verstopt, waardoor acne ontstaat. Vrijwel iedereen krijgt in zijn jeugd te maken met deze huidaandoening, maar ook veel volwassenen kampen met het huidprobleem. De heftigheid van acne varieert echter per persoon: de een heeft slechts een paar onopvallende pukkeltjes, terwijl de ander een uitgebreide aandoening heeft waarbij er puistjes ontstaan op de neus, het voorhoofd en de wangen. Deze pukkels en puistjes kunnen ook op de rug, schouders, hals en nek voorkomen. Tevens kunnen er pustels en infiltraten in de huid ontstaan die vrij pijnlijk en groot kunnen zijn.

 

Er bestaan veel verschillende theorieën over het verband tussen acne en voeding.
In de wetenschap is beschreven dat het gebruik van veel melkproducten acne kan verergeren. Dit heeft hoogstwaarschijnlijk te maken met de hormoonachtige stoffen die deze zuivelproducten bevatten. Producten met een hoog suikergehalte kunnen ook de acne beïnvloeden. Doordat er een suikerpiek in het bloed ontstaat wordt er insuline aangemaakt. Deze insuline stimuleert de aanmaak van androgenen welke de talgproductie verhogen.

   

Acnee foto1

 

 ​Acne behahdeling

Acne is een huidaandoening met een relatief grote invloed op de kwaliteit van het leven waar helaas geen standaardbehandeling voor bestaat. Binnen onze praktijk behandelen wij vele vormen van acne en acnelittekens.
Is er sprake van lichte acne die geen littekens achterlaat, dan richt de behandeling zich vooral op het reinigen van de huid, waarbij ook puistjes en mee-eters verwijderd worden. In combinatie met een goede huidverzorging thuis, is de acne dan goed onder controle te houden.
Bij acne in zwaardere vorm vindt uitgebreidere behandeling plaats, vaak in combinatie met een behandeling door de huisarts of dermatoloog. Door een acnebehandeling wordt uw huid rustiger en omdat de oneffenheden verwijderd zijn, zullen er minder snel nieuwe ontstekingen ontstaan. Het is mogelijk om een acnebehandeling uit te breiden met microdermabrasie, een DermaQuest peeling en microneedling om het ontstaan van nieuwe verstoppingen te voorkomen. Ook kunnen littekens hierdoor verminderen of voorkomen worden. Welke behandeling voor u het beste is, hangt onder andere af van de ernst van de aandoening, de klachten, het optreden van littekenvorming, maar ook leeftijd en geslacht. Samen met u stellen wij graag een passend behandelplan voor u op.

 

Afspraak maken?

Bel 06 40762853